Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Galaretka z pomarańczy - jak przygotować?

abcZdrowie.pl
sxc.hu
Słodka i lekkostrawna galaretka z dodatkiem świeżych owoców to deser idealny. Jak ją przyrządzić?

Deser nie musi być kaloryczny, jak pokazuje galaretka na bazie pomarańczy. Do jej przygotowania potrzebne są 2 średniej wielkości pomarańcze, 4 łyżeczki żelatyny w proszku, 125 g winogron bez pestek oraz 600 ml soku pomarańczowego. Wlej 4 łyżki stołowe soku do miseczki, posyp go żelatyną i odstaw na 5 minut. Następnie umieść miseczkę w garnku z gorącą wodą na 3 minuty i mieszaj do momentu rozpuszczenia żelatyny. Lekko ostudź mieszankę i wlej ją do dzbanka z resztą soku. Pokrój owoce na drobne kawałki, ułóż w miseczkach i zalej je galaretką. Po 3 godzinach w lodówce galaretka będzie gotowa.

WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl

Wsparcie redakcyjne od:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gdansk.naszemiasto.pl Nasze Miasto