W jakich produktach wykryto salmonellę?
- Kiełbasa surowa metka łososiowa MAP
Numer partii – 72
Data produkcji - 13.03.2019 r.
Data przydatności do spożycia - 03.04.2019 r.
- Mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej
Numer partii – 72
Data produkcji - 13.03.2019 r.
Data przydatności do spożycia - 24.03.2019 r.
Producent - P.W. Kier Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30 - podjął działania w celu wycofania kwestionowanych partii produktów z obrotu. Dodatkowo ze sklepu została wycofana partia kiełbasa surowej metka łososiowej wyprodukowana 13.02.2019 r. z datą przydatności do spożycia - 27.03.2019 r.
Osoby, które kupiły kiełbasę lub mięso ze wskazanych partii, nie powinny go spożywać - podaje GIS.
Sanepid do czasu podjęcia skutecznych działań mających na celu eliminację salmonelli, zakazał produkcji surowych wyrobów mięsnych niepoddanych obróbce termicznej w zakładzie.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?