MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Usunięcie części składników odżywczych, np. tłuszczu, często...
fot. Siergiejryżow/Getty Images

Czy produkty light są zdrowe? Czym tak naprawdę są i czy rzeczywiście wspomagają odchudzanie? Zobacz zalety i wady „lekkiej” żywności

MIT: Żywność light jest zdrowsza od tradycyjnej

Usunięcie części składników odżywczych, np. tłuszczu, często powoduje pogorszenie smaku danego produktu. Dlatego producenci często rekompensują to dodatkiem słodzików lub sacharozy, która ma pomóc uzyskać lepszy smak produktu. Często również można w takiej żywności znaleźć różnego rodzaju konserwanty oraz ulepszacze smaku. Dlatego należy dokładnie czytać etykiety!

Zobacz również

Udany start zawodniczek Sokoła Zator w mistrzostwach Europy w kolarstwie górskim

NOWE
Udany start zawodniczek Sokoła Zator w mistrzostwach Europy w kolarstwie górskim

Udany start zawodniczek Sokoła Zator w mistrzostwach Europy w kolarstwie górskim

Udany start zawodniczek Sokoła Zator w mistrzostwach Europy w kolarstwie górskim

Polecamy

Google będzie wiedziało o zhakowaniu twojego telefonu przed tobą

Google będzie wiedziało o zhakowaniu twojego telefonu przed tobą

Hiszpańskie miasteczko stawia granice turystom. Wprowadza godziny zwiedzania

Hiszpańskie miasteczko stawia granice turystom. Wprowadza godziny zwiedzania

Kolejny trudny egzamin maturalny? Opinie maturzystów po rozszerzonej z chemii

Kolejny trudny egzamin maturalny? Opinie maturzystów po rozszerzonej z chemii